Skip to main content

Klopboor of boorhamer

Klopboor of boorhamer

Wat is het verschil tussen een Klopboor en een boorhamer?

Veel mensen weten niet wat het verschil is tussen een klopboor en een boorhamer. Voor alle duidelijkheid een klopboormachine wordt gebruikt voor lichter precisie werk zoals boren in hout en metaal. Waar een boorhamer dan weer gebruikt wordt voor grove werken zoals boren in beton. Hieronder de eigenschappen van een klopboor en een boorhamer.

Hoe werkt een klopboormachine?

Een klopboor heeft een klop functie. Deze hamerfunctie geeft een tik op de kop van de boorhamer waarna een pulserende beweging tot stand komt. Een klopboor werkt pas als er tegendruk wordt gegeven op de boor. De slagkracht van boorhamers wordt uitgedrukt in joules, deze is bij klopboormachines lager als boorhamers. Hieronder de voordelen van een klopboormachine.

  • Nauwkeuriger dan een boorhamer perfect voor kleinere gaten zoals in hout en metaal. Denk bijvoorbeeld aan gaatjes maken in de muur voor ophangen van kapstokken enz…
  • Perfect voor zachte steen te boren.

Denk eraan dat een klopboormachine niet geschikt is voor het boren in beton. Als je zware werken moet uitvoeren neem dan altijd een boorhamer.

Hoe werkt een boorhamer?

Een boorhamer is geschikt voor het grove werk in de bouw. Klinkers uit drillen, gaten in beton boren en zelfs muren afbreken gaan met deze handige tool. Een boorhamer werkt veel anders dan een klopboor. Waar een klopboor werkt op tegendruk heeft een boorhamer helemaal geen tegendruk nodig en kan dus zonder tegendruk eenvoudig in hard beton boren. Dit komt door de pneumatisch functie waardoor de hamerende beweging in gang wordt gezet.

  • Voor het boren van beton en andere grove werken.
  • Perfect voor het uitbeitelen van tegels enz…

Denk eraan dat een boorhamer helemaal niet geschikt is voor kleinere precisiewerk zoals boren in metaal en hout of kleine gaatjes in je muur.

Bekijk onze TOP 10 boorhamers voor de beste boorhamers.

 Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *